12 Mayıs 2015 Salı

        SOSYETE MANTISI TARİFİ




MALZEMELER:
  • 2 adet yufka
  •  içi için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1. 5 tatlı kaşığı salça
  • Baharatlar


Yufkayı ıslatmak için :
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yufka sararken yırtılıyorsa yada sertse biraz süt ilave edin


Üzeri için :
  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Salça
  • Baharatlar
  • Tereyağ


Sosyete Mantısı Tarifi'nin Yapılışı

İlk olarak tereyağında soğanımızı kavuruyoruz. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak ta baharatlarını ve salçasını ekleyip 5 dk daha kavuruyoruz ve soğuması için köşeye alıyoruz. Diğer taraftan sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpıyoruz. Yufkaları 8 eşit parçaya bölüyoruz. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve yumurtalı karışımdan her yerine gelecek şekilde iyice sürüyoruz ve iç harcımızı da koyup gül böreği sarar gibi sarıyoruz. Bütün yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra kalan sosu böreklerin üzerine sürüyoruz. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Börekler pişerken diğer tarafta tereyağını ve zeytinyağını eritip salçayı ekliyoruz. Biraz sıcak su koyarak sulandırıyoruz. Tuzunu, karabiberini ve istediğiniz baharatları ekleyip altını kapatıyoruz. Böreğimiz piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosumuzu döküp sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun :)


kadınlarınız çok beğenecek!!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder