12 Mayıs 2015 Salı

ŞANLI URFA USULÜ LAHMACUN



Şanlı Urfa Usulü Lahmacun Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • Tuz, su



İçi için:
  • 350 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz


Bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açalım, unun ortasına yaş mayasını koyalım ve biraz su ekleyerek elimizle mayayı eritelim, üzerine tuz serpelim kulak memesi kıvamında yumuşak hamur yapalım. Hamurun mayalanması için dinlendirelim. Soğanı maydanozu ince ince doğrayalım. Bir kabın içine kıymayı soğanı, domates ve biber salçasını, su, sıvı yağ maydanozu ilave edip karıştırın. Hamuru 6. parçaya ayıralım, merdaneyle açalım açtığımız hamurun üzerine hazırladığımız harçtan koyup hamurun üzerine yayalım. Önceden ısıtılmış 240* fırında pişirelim. Not: Hamuruna maya yerine kabartma tozu katıp tavada lahmacunda yapabiliriz.

EŞİNİZ ÇOK BEĞENİCEK:)


KAYNAKÇA:http://www.nefisyemektarifleri.com/sanli-urfa-usulu-lahmacun/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder