PRATİK BEYTİ TARİFİ
- 300 g orta yağlı kıyma (dana kıyma kullandım)
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu( ekmek kırıntısı)
- 1 yumurta
- kimyon
- karabiber
- yarım yemek kaşığı salça
- tuz
- 2 adet lavaş ( fırınlarda yapılanlardan)
üzerine;
- salçalı sos( tereyağ, salça, su)
Kıymamızı yoğuracağımız kaba alıyoruz. Üzerine sarımsağı rendeliyoruz, isterseniz soğan da ekleyebilirsiniz. Galeta ununu baharatı salçayı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra uzun rulolar yapıp fırında pişiriyoruz.
lavaşı tezgaha alıyoruz ortasına köfteyi koyuyoruz ve rulo yapıyoruz. 3-4 parmak kalınlığında dilimleyip fırın tepsisine sıralıyoruz Üzerine fırçayla yağ sürüyoruz ve fırında 10-15 dk kadar pişiriyoruz. Üzeri için salçalı sos yapıyoruz. Tereyağını tavaya alıyoruz, salçayı da ekleyip kavuruyoruz. 2-3 yemek kaşığı kadar su ilave edip karıştırıyoruz. Salçaya göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Fırından çıkardığımız beytileri tabağa sıralıyoruz, tabağın ortasına yoğurt ekliyoruz. Beytilerin üzerine salçalı sos gezdirip bitiriyoruz AFİYET OLSUN:)
lavaşı tezgaha alıyoruz ortasına köfteyi koyuyoruz ve rulo yapıyoruz. 3-4 parmak kalınlığında dilimleyip fırın tepsisine sıralıyoruz Üzerine fırçayla yağ sürüyoruz ve fırında 10-15 dk kadar pişiriyoruz. Üzeri için salçalı sos yapıyoruz. Tereyağını tavaya alıyoruz, salçayı da ekleyip kavuruyoruz. 2-3 yemek kaşığı kadar su ilave edip karıştırıyoruz. Salçaya göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Fırından çıkardığımız beytileri tabağa sıralıyoruz, tabağın ortasına yoğurt ekliyoruz. Beytilerin üzerine salçalı sos gezdirip bitiriyoruz AFİYET OLSUN:)

KAYNAKÇA:http://www.nefisyemektarifleri.com/pratik-beyti-tarifi/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder